Pressiteade: 04.10.2024

5. oktoobril 2024 toimub Eesti Ajaloo- ja Ühiskonnaõpetajate Seltsi, Eesti Kunstiakadeemia, Muinsuskaitseameti ja Tallinna Õpetajate Maja ühine konverents MUUTUV AJALUGU. MUUTUV PÄRAND.

 

Ühiskond ning seega ka ajalookirjutus ja -õpetus on pidevas muutumises, mis tähendab, et muutub ka suhtumine (kultuuri)pärandisse.  Mis on pärand, kuidas seda luuakse, kaitstakse ja (ümber)hinnatakse? Need on küsimused, mis puudutavad kõiki ajaloo- ja ühiskonnaõpetajaid nende elu- ja töökohast sõltumatult.

 

Konverentsi eesmärk on tugevdada silda õpetajate ja professionaalsete pärandikaitsjate vahel, pakkuda pärandikaitsjatele võimalust oma tegevusvälja koolide kaudu laiendada ning anda õpetajatele muutuva pärandi, selle teoreetilise ja praktilise käsitlemise kohta professionaalset teavet. Konverentsi kaugem eesmärk on see –  (väljavõte gümnaasiumi riikliku õppekava ajaloo ainekavast) – et õpilane tunnetab oma rolli Eesti kultuuripärandi hoidja ja kandjana, väärtustab inimkonna kultuuripärandit ja aktsepteerib kultuurerinevusi; mõistab, kuidas kultuuripärand peegeldab minevikuühiskonda, analüüsib kultuuri arengu põhijooni ning seostab neid ühiskonnas toimunud muutustega.

 

Konverentsi kavas (vt lisaks allpool) on päranditeemalised ettekanded, ekskursioonid ja Tallinna erinevates paikades toimuvad töötoad. Konverentsi lõpetab Eesti kultuuripärandi õpetamist erineva kultuuritaustaga lastele lahkav sümpoosion.

 

Konverentsi toetab Eesti Kultuurkapital.

 

Kava lisatud.

 

Täpsem info:

 

Tiina-Mall Kreem, 5658 607

Liis Reier, 5566 1465

Indrek Riigor, 5698 8227




Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Seltsi aastakoosolekul kuulutati välja preemiate laureaadid

Seltsi reisile registreerimine on avatud!

Tunnustustüritus Tartus tõi kokku ajaloouurijate ja -tundjate kooreikihi