Euroopa Komisjoni Eesti esindus andis ajalooõpetajatele taas võimaluse end EL'i teemadel harida

Juba kolmandat aastat viibis rühm seltsi liikmeid Euroopa Komisjoni Eesti esindus kutsel koolitusreisil Brüsselis. Päevakava oli küll tihe, kuid ilm ning meeleolu oli soe ja lahe. Külastatud sai Eesti saatkonda Euroopa Liidu juures, kus saadik tutvustas nii oma töö kuid põhjalikumalt tuli jutt EL laienemisest, Ukraina toetamisest, aga ka teistes päevakajalistes sündmustes välispoliitikas. 
Pärastlõuna veetsime EL Parlamendi Brüsseli hoones. Vapramatel oli õhtupoolikul veel jaksu tutvuda Brüsseli vanalinnaga ja teha kohustuslikud klõpsud pissivate lastega. 
Reisi lahutamatuks osaks on kujunenud ka Belgia köögi nautimine. Sedapuhku sai avastatud stoofvlees  (loomaliha õlles) ja vol-au-vent (kanakaste tuuletaskus).
Järgmisel hommmikul kuulasime loenguid Euroopa Komisjoni majas. Kadri Kaer tutvustad van der Leyeni ning uue komisjon plaane. Kadri andis ka huvitava sissevaate hariduse olukorrale Euroopas. Kahjuks peab tõdema, et õpetajate ülekoormus ning nende puudus ja palga mured on üle-euroopaline. 
Meie seas enim kaasa mõtlemist tekitas kindlasti Tanel Tangu väga detailne ülevaade Ukraina liikmelisus püüetest. Jutu jätkus kauemaks. 
Pärastlõunal tutvusime põhjalikult Brüsseli IV Euroopa Kooliga, kus eestlasest direktor Marko Mattus tutvustas oma 3000 õpilasega kooli igapäevaelu ning huvilised said küsida meie oma eesti õpetajatelt välismaal õpetamise kogemuse kohta. Suurimaks erinevuseks on meie ja sealse kooli vahel kindlasti lastevanemate roll kooli majanduselus (nt söökla) ja õpilaste transpordi korraldamises. 
Päev lendas linnutiivul ning õhtu veetsime juba lennujaamades koju matkates. Kokkuvõtteks olid toredad ja harivad, kuid mis salata, heas mõttes ka väsitavad päevad.

 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Seltsi aastakoosolekul kuulutati välja preemiate laureaadid

Seltsi reisile registreerimine on avatud!

Tunnustustüritus Tartus tõi kokku ajaloouurijate ja -tundjate kooreikihi