Tunnustustüritus Tartus tõi kokku ajaloouurijate ja -tundjate kooreikihi

17. mail toimus Tartus, Haridus- ja Teadusministeeriumi maja väärikas saalis EAÜS uurimis- ja loovtööde konkursi ning ajaloo-olümpiaadi võitjate autasustamine. Piduliku sündmuse hingeks olid selgi aastal Karolina Antons ja Evelin Tiiter. Peapreemiad andis üle ürituse patrooni, Eesti Vabariigi presidendi Alar Karise proua Sirje Karis, kes pidas ka autasustamistseremoonia avakõne. Oma sõnavõtus mõtiskles proua Karis selle üle, mida õigupoolest tähendab konkursi „Võitjad ja kaotajad“ pealkiri, kuidas tänased kaotajad võivad olla homsed võitjad ja vastupidi ning kui oluline on mõista, et juba oma uurimistööd tehes ja olümpiaadiks valmistudes võideti palju. Proua Karis lisas, et meie õpilased ongi Eesti ajaloo tegijad ja tunnustas neid, kes õpilaste pingutusi on väga tõsiselt võtnud. EV presidendi tänukirja pälvisid 25. aastat kestnud konkursi žüriis osalemise eest Eero Medijainen, Anu Raudsepp ja Anu Järs, samuti palju uurimistööde konkursi žüriitöösse panustanud Andres Andresen ning loovtöödele hinnanguid andnud Liis Reier ja Aet Laats.  

EAÜSi diplomid ja tänukirjad andis uurimistööde võitjatele üle EAÜSi esinaine Madli-Maria Naulainen, Eesti Rahva Muuseumi eripreemiad Anu Järs, Rahvusarhiivi preemiad Birgit Kibal, Eesti Mälu Instituudi preemiad Meelis Maripuu, 20. Augusti Klubi preemiad Tõnu Saarmann, Eesti Ajaloomuuseumi preemiad Krista Sarv ning Ene Mihkelsoni Seltsi omad Sirje Olesk. Lisaks jagasid oma auhindu Eesti Sõjamuuseum, Vabamu ja Eesti Kunstimuuseum. 

Parimaks õpilaste uurimistööde juhendajaks kuulutati Heli Kirsi ning järgmise uurimis- ja loovtööde konkursi pealkirjana kuulutati välja „Kestmine ja katkemised“.   

Tunnustused olümpiaadivõitjatele ja nende juhendajatele andis koos proua Sirje Karisega ja Lauri Kanniga üle Aare Ristikivi. Kõlama jäid Kanni õpilastele ja õpetajatele suunatud sõnad: „Hämmastav, kui palju te teate!“

Neid sõnu siinkohal rõõmuga korrates ja täiendades, tänab EAÜSi juhatus omaltpoolt konkursi ja olümpiaadi korraldajaid ja toetajaid pühendumuse ja meie kõigi / Eesti nimel töötamise eest! Suur tänu ka kõigile juhendajatele, kes oma noored ajaloo vastu huvi tundma panevad. Peagi saate tutvuda täpsemate tulemustega ja ürituse fotogaleriiga. 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Seltsi aastakoosolekul kuulutati välja preemiate laureaadid

Seltsi reisile registreerimine on avatud!