Saaremaa ajalooõpetajad kohtusid Igakülas

Saaremaa õpetajad kohtusid 16. mail Muhumaal Igakülas Matsi talus. Võõrustajaks oli Saaremaa Gümnaasiumi õpetaja Kadi Aavik ja kokku osales 10 õpetajat.

Igaküla oli omal ajal Muhu kõige suurem küla, mille ajalugu ulatub umbes 450 aasta tagusesse aega. Lisaks mõnusale ühiselt kaetud laua taga jutustamisele tehti küla peal ka jalutuskäik, mille taustal sai kuulda küla ajaloost ja külaga seotud inimeste lugudest. 

Vaatasime üle paiku, mida omal ajal külastas Johannes Pääsuke ning tutvusime Muhu Igaküla suurkaevuga, mida ta jäädvustas oma 1913. aastal ning mida saab näha Eesti Rahva Muuseumi fotoarhiivis allkirjaga «Kõige vanem kaev».

Kohtumine võeti ette, et jagada kevadisi uudiseid, pidada uue aasta plaane ning kuulda uuele ja ajakohastatud ainekavale ülemineku kogemustest erinevates koolides. Anni Haandi Kuressaare Vanalinna koolist jagas oma kogemust nii soovitusliku materjali koostaja kui ka kasutajana ning jagasime ka selleks koostatud veebilehte. Jagati soovitusi ka õppekäikude osas Saaremaal ja esinejate kutsumiseks tundidesse. Jääme ootama järgmist kohtumist!











Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Seltsi aastakoosolekul kuulutati välja preemiate laureaadid

Seltsi reisile registreerimine on avatud!

Tunnustustüritus Tartus tõi kokku ajaloouurijate ja -tundjate kooreikihi