Selts tähistas 30. juubelit!

Novembri alguses tähistas EAÜS 30. juubelit. Sel puhul tulid liikmed erinevates piirkondades kokku kohvi- ja koogilaua ümber ning tähistasid üheskoos sünnipäeva, arutasid piirkonna ja seltsi tegemisi ning mõned osalesid selle raames isegi lühikesel koolitusel. 


Raplamaal tähistasiti seltsi sünnipäeva 2. novembril Rapla Rahvamajas olevas Raimond Valgre toas.




Tallinna ja Tartu osakonnad tähistasid seltsi 30. sünnipäeva piduliku tänuõhtuga Tallinna Prantsuse Lütseumis. Muusikalise tervitusega esinesid lütseumi õpilased, tervituskõne pidas esinaine Maarja Tinn, Euroopa Komisjoni esindus Eestis juht Vivian Loonela tervitas samuti seltsi ja andis lühikese ülevaate olukorrast Euroopa Liidust. Üritust austasid oma kohalolekuga ka seltsi esimene esinaine Luise Õuna, elutööpreemia laureaat Malle Hussar ja auliige Mare Oja. Täname organiseerijaid, eesotsas osakonnajuht Helina Raaliga ja kõiki kohaletulnuid ning soovime seltsile kestvust ja õitsemist!


Tartu osakond korraldas ka väga hariva koolituspäeva. Indrek Riigor Gustav Adolfi Gümnaasiumis tutvustas väärika kooli ajalugu ja ajaloo tundi, kus õpilased tegid ettekandeid koolis õppinud suurmeestest. Koolil on väga huvitav muuseum ja oma akadeemikute galerii, Hardi Tiiduse raamatukogu.
Seejärel jalutasime Tallinna kõige uuemal elanikesõbralikul Kalamaja tänaval kuni Meremuuseumini Paksus Margareetas. Keskendusime hansakogele, mis oma nime" Peeter" sai koge leidnud kopajuhi järgi. Koge puitmaterjal pärines Poola aladelt 13. sajandist, arutlesime Eesti koha üle hansakaubanduses. Koolituse lõppes Niguliste kirikus, kus tornist avanesid suurepärased vaated Tallinnale igast ilmakaarest ning sel päeval oli avatud ka 40 pühakuga H. Rode peaaltar , millest väga huvitavalt rääkis Niguliste muuseumi direktor Tarmo Saaret. Päev lõppes seltskondliku üritusega Prantsuse Lütseumis koos Euroopa Komisjoni esindusega.


Valgamaa rakuke tähistas seltsi juubelit ringkäiguga Sangaste mõisa ringtallis ning õhtusöögiga lossi jahisaalis.


EAÜSi Saaremaa osakond sai kokku 10. novembril Kuresaares OmNom`i kohvikus. Kokkusaamisel osales 15 ajalooõpetajat üle Saaremaa. Seltsi ajalugu ja algusaegu meenutasid Urve Vakker ja Ivo Maripuu, kes on olnud seltsis aktiivsed liikmed pikka aega. Urve on ju ka meie seltsi suvekoolide elav entsüklopeedia. Lisaks oli kutsutud esinema Kristjan Aavik, kes jagas oma kogemust töötamistest erinevates riigiasutustes ja kaitseväes. Juttu oleks jätkunud kauemakski. Tore oli tõdeda, et kohale oli tulnud nii palju õpetajaid ning esitati ka soov veel seltsiga liituda. Kohtumine oli väga südamlik ja liigutav. 


Kadrilaupäeval kohtusid Võrumaa ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetajad Koka talus. Pidulaua ääres meenutati seltsiga seotud toredaid ettevõtmisi ja seiku ning koos Riigikogu liikme Igor Taroga arutleti päevapoliitilistel teemadel. Oli meeleolukas õhtu.


Läänemaa piirkond tähistas sünnipäeva 29. novembril Haapsalu hubases Dietrichi kohvikus, kohal olid kõik piirkonna liikmed!





Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Lõppes 24. uurimistööde võistlus

Seltsi aastakoosolekul kuulutati välja preemiate laureaadid

Seltsi reisile registreerimine on avatud!