Esseekonkursi parimad

Toompea lossis kuulutati välja Eesti riigi looja August Rei ning Eesti esimese parlamendi Asutava Kogu ajaloolist rolli mõtestava koolinoorte esseekonkursi võitjad. Parimate väljakuulutamise järel tõusid konkursil osalenud koolinoored Pika Hermanni torni iseseisvat Eestit kaema.
Zürii valis parimaks nooremas vanusegrupis Artur Tšužas Jõhvi Põhikoolist, keda juhendas kooli ajalooõpetaja Kristi Klaamann ning vanemas vanuserühmas Maiken Meltsas Tallinna Saksa Gümnaasiumist, juhendaja kooli ajalooõpetaja Evely Kutsar.
Kõiki osalejaid tänati kingitusega Imeline Ajalugu tellimusega Äripäeva kirjastuselt ning Riigikogu meenetega. Võitjad ja nende juhendajad sõidavad suve pikendama Brüsselisse, tutvuma sealse ajaloolise vanalinna ja võimukoridoridega.
Esseekonkurssi korraldas Riigivanem August Rei Sihtasutus koostöös Eesti NATO Ühingu ning Eesti Ajaloo- ja Ühiskonnaõpetajate Seltsiga ning see oli suunatud 9-12. klassi õpilastele.
Konkursil osalemiseks sai valida kolme teema vahel: "Meelsus, millega rajati oma riik: August Rei juhitud Asutav Kogu", "Riigimeheks kasvamine: mis mind inspireerib August Rei eluloos" või „August Rei valikud rahvusväeosade looja ja riigimehena. Paralleelid ja õppetunnid tänasesse julgeolekuolukorda“.

Foto: Erik Peinar


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Lõppes 24. uurimistööde võistlus

Seltsi aastakoosolekul kuulutati välja preemiate laureaadid

Seltsi reisile registreerimine on avatud!