"Narva - linn mille me kaotasime"

2.detsembril 2022 toimus Narvas HTM, Vaba Lava ja EAÜSi ühises koostöös linna ajaloole keskenduv ajalookonverents. Konverentsile järgnes etenduse  "Narva -  linn mille me kaotasime" esietendus.

Konverents oli osalejatele tasuta. Peamine suhtgrupp oli kohalikele õpetajatele ja gümnaasiumiõpilastele. Konverentsi kava pani kokku Eesti Ajaloo- ja Ühiskonnaõpetajate Selts ning konverentsi fookuses oli piirkonna ajalugu, tänapäev ja mälu. 


Ettevõtmise eesmärgiks oli tulla kohaliku kogukonnaga kokku, et üheskoos mõelda ja arutada ajalooga seotud tähendus- ja komberuumi konstrueerimise üle. Saada seeläbi teadlikumaks piirkonna ajaloost ja leida sealt tulenevaid tähendusi, mis meie tänast päeva mõjutavad ning märgata, mil moel see protsess toimub. 


Konverents toimus eesti keeles, toetades nii ka riikliku hariduspoliitika eesmärki, minna üle eesti keelesele õppele aga ka arutelukultuurile. 

Osalejaid oli kokku üle 80. Esinesid Enn Küng, Madis Tuuder, Aive Peil, Ivan Lavrentjev, paneelis osalesid Eneken Laanes, Viktorija Savitseva, Pavel Naidjonov ja Katri Raik. 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Lõppes 24. uurimistööde võistlus

Seltsi aastakoosolekul kuulutati välja preemiate laureaadid

Seltsi reisile registreerimine on avatud!