Ajalooõpetajad kogusid uueks õppeaastaks värskeid ideid suvekoolis Saaremaal

PRESSITEADE 

15.08 2022 


9.-11. augustini toimus Eesti Ajaloo- ja Ühiskonnaõpetajate Seltsi suvekool, mis seekord oli jõudnud oma järjega Saaremaale. Ligi 70 ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetajate üle Eesti külastasid Ida-Saaremaad ja Muhu saart, tutvusid kohalike vaatamisväärsuste ja muinsustega ning osalesid mitmesugustes loengutes Orissaaare kultuurimajas.   


Marko Uibu Tartu Ülikoolist tutvustas vandenõuateooriaid ning konspiratistlikku mõtteviisi, mille levik on saanud erilise hoo sisse nii pandeemia kui ka Ukraina sündmuste taustal ning pakkus välja ülesandeid, mida õpilastega koos lahendada. Tiina Kraav Tartu Ülikooli Matemaatikahariduse keskusest andis võimaluse panna õpetajatel ennast proovile matemaatikaülesannetega, kus oli vaja muuhulgas välja arvutada värskete koroonaandmete põhjal töenäosus, et suvekoolis osalejate hulgas on keegi nakatunud koroonaga. Kerttu Palginõmm Eesti Kunstimuuseumist inspireeris keskaja kunsti kasutama vaimse tervise teemade käsitlemiseks. Nimelt toimus mõni aeg Niguliste kirikus näitus, mis kajastas neitsist märterpühaku Dymphna traagilist elu ja kannatuslugu. Iiri printsess Dymphna on olnud alates keskajast austatud kui meelehäirete vastu aitaja 



Õpetajad külastasid Koigi raba, tehti ekskursioon ja peeti lilblikajahti Orissaares, jalutati Pöide maalinnal ning Asva linnusasulas, uuriti mõisate olukorda Laimjala ja Audla mõisa näidetelPöide ja Muhu kirikutes tutvuti restaureerimistööde ning kirikute rikkaliku arhitektuuripärandiga. Koguva muuseumis andis sisuka loengu Juhan Smuuli elukäigust ja loomingust Kadri Tüür.  


Suvekooli korraldas Saaremaa ajalooõpetajate ainesektsioon eesotsas Madli-Maria Naulaineniga. Suvekooli toimumisele aitas kaasa Saaremaa vald, Euroopa Komisjoni Eesti Esindus, Mondo ning jaotusmaterjaliga toetas Saaremaa ning Muhu Turismiinfokeskus. 


Suvekooli programmi ja materjalidega saab lähemalt tutvuda suvekooli lehel.

Järgmine suvekool toimub juba 2023. aastal Pärnumaal. 

 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Lõppes 24. uurimistööde võistlus

Seltsi aastakoosolekul kuulutati välja preemiate laureaadid

Seltsi reisile registreerimine on avatud!